Svensk-engelska/engelsk-svenska lexikon

De populäraste ordböckerna i Sverige är de svensk engelska lexikonen. Du kan välja att ha din ordbok i den klassiska tryckta formen, dvs. som en bok, eller som de nya moderna ordböckerna som finns online. Dessutom finns det böcker i miniformat som är perfekta att ta med när du ska ut och resa, då böckerna ryms i din ficka eller väska!


Svensk-engelsk Lexikon Online

Du kan hitta evensk-engelskt lexikon gratis här hos oss på gratisordbok.se! Dock är de flesta nätbaserade ordböckerna inte alltid helt gratis. Det är vanligt att grundutbudet är gratis, men att det tillkommer en avgift om man vill ha tillgång till hela utbudet. Vi kommer även ge förslag på ordböcker i tryckt form, dvs. traditionella ordböcker, då dessa kan vara ett bra komplement till de nätbaserade ordböckerna – även om de inte är gratis.

Svenskt & engelskt lexikon gratis

Här har vi tagit fram svensk-engelska och engelsk-svenska lexikon på nätet som man använder helt gratis.

Bab.la

Kolla in Bab.la , där kan du använda ett engelskt-svenskt och svenskt-engelskt lexikon gratis. På hemsidan kan du använda sidans sökfält där du skriver in vilket ord du vill översätta. Sedan översätter sidan ordet åt dig, och du får exempelmeningar där ordet sätts in i ett sammanhang. Om du ändå är osäker på vilken betydelse som är rätt kan du använda andra söktjänster, som till exempel bildsök och webbsök, för att få hjälp med att få fram den rätta betydelsen. Du kan även få hjälp med att lära dig verb och fraser, eller spela spel som ska hjälpa dig att komma igång med ett nytt språk.

Folkets lexikon

Folkets lexikon är precis som det låter, folkets egna lexikon. Där kan man vara med och lämna in förslag på översättningar och bedöma översättningsförslag. Här kan du slå upp svenska och engelska ord på ett snabbt och smidigt sätt.

Tyda

Tyda är ett av Sveriges största lexikon på nätet. I nuläget är hemsidan främst en svensk-engelsk och engelsk-svensk ordbok/lexikon. I lexikonet finns 1,5 miljoner uppslagsord och du får bland annat hjälp med att översätta böjningsformer, stava och uttala engelska ord. Tyda är gratis för privat bruk och undervisning. Dessutom har hemsidan en väldigt simpel design, som är lättanvänd.

Lexikon där grundutbudet är gratis

Här har vi tagit fram svensk-engelska och engelsk-svenska lexikon på nätet där grundutbudet är gratis, men för att få tillgång till hela tjänsten måste man betala.

Norstedts Ord.se

Hemsidan Ord.se är Norstedts egna språktjänst. Hemsidan passar allt från privatpersoner, professionella yrkesmän och företag, som vill slå upp ord och översättningar. Beroende på vad du vill ha ut av lexikonet finns det flera olika varianter till olika priser.

Tjänsten finns i tre olika nivåer:

  • Bas
  • Pro
  • Företag

Grundutbudet är gratis, men genom att prenumerera månadsvis får du tillgång till hela utbudet. Läs mer om dessa nedan.

Ord.se Bas

Basversionen är den simplaste versionen där du enkelt kan söka efter synonymer, översättningar eller förklaringar i Norstedts digitala ordböcker. Grundversionen är gratis men om du vill ha tillgång till hela utbudet kan du prenumerera på tjänsten för 19 kr per månad och per ordbok.

Ord.se Pro

Proversionen passar dig som arbetar med språk professionellt. Här får du tillgång till flera språk och därmed öppnas även flera möjligheter. Det finns möjlighet att teckna en årsprenumeration, så du har tillgång till tjänsten under ett helt år.

Ord.se Företag

Driver eller jobbar du på ett lite större företag? Då är den här tjänsten perfekt. Med en prenumeration kan ni se till att företaget kommunicerar effektivt, korrekt och koncist.

Norstedts digitala ordböcker

Norstedts har även digitala ordböcker på svenska och engelska, men du hittar även synonymböcker och mycket mer. Här kan du läsa mer om utbudet.


Tryckt form

Du kan hitta svensk-engelskt lexikon gratis här hos oss på gratisordbok.se! Dock är de flesta nätbaserade ordböckerna inte alltid helt gratis. Det är vanligt att grundutbudet är gratis, men att det tillkommer en avgift om man vill ha tillgång till hela utbudet. Vi kommer även ge förslag på ordböcker i tryckt form, dvs. traditionella ordböcker, då dessa kan vara ett bra komplement till de nätbaserade ordböckerna – även om de inte är gratis.

Norstedts engelska ordbok

En ordbokssida utan att nämna Norstedts stora engelska bok vore kanske inte alltför lyckat. Det här är en av de mest uppskattade ordböckerna genom tiderna och innehåller totalt 154.000 ord och fraser.

Norstedts engelska fickordbok

För dig som ska ut och resa är Norstedts engelska fickordbok det bästa alternativet. Precis som man kan utläsa av namnet, ryms boken i din ficka och är en mindre variant av Norstedts stora engelska ordbok.

Prismas engelska ordbok

Här kan du köpa Prismas engelska ordbok. Boken innehåller 90 000 ord och fraser. Boken är tydlig och lätt att använda.