Svensk-spanska/spansk-svenska lexikon

Spanskan är ett språk som växer allt mer, och inte minst för oss svenskar. Ett av svenskarnas populäraste resmål är just Spanien, och därför blir även svensk-spanska och spansk-svenska ordböcker mer och mer populära här i Sverige. Det är alltid kul att kunna göra sig förstådd när man är i ett främmande land, speciellt på deras modersmål. Här har vi tagit fram både tryckta ordböcker och ordböcker på nätet.


På nätet

Här har vi tagit fram svensk-spanska och spansk-svenska lexikon på nätet. Vi har letat fram ordböcker på nätet, vissa är helt gratis medan vissa kostar pengar.

Helt gratis

Här har vi tagit fram spanska-svenska och svenska-spanska lexikon på nätet som man använder helt gratis.

Bab.la

Bab.la kan du använda sidans sökfält där du skriver in vilket ord du vill översätta. Därefter översätts ordet åt dig, och du får förslag på exempelmeningar där ordet sätts in i ett sammanhang. Exempelmeningarna gör att det blir lättare att förstå hur ordet kan/ska användas. Om du ändå är osäker på den rätta betydelsen finns det möjlighet att använda andra söktjänster på sidan, som till exempel bildsök och webbsök, som hjälper dig med att få fram den rätta betydelsen.

Hemsidan är superbra för dig som vill lära dig spanska, då du även kan få hjälp att lära dig verb och fraser, eller spela spel som kan hjälpa dig att komma igång med det nya språket.

Glosbe

Glosbe är en gratissida för dig som vill slå upp spanska och svenska ord och fraser. Liksom många andra översättningssidor ges förslag på hur du kan använda dina översättningar i ett sammanhang. Det som är bra med Glosbe är att man kan se hur översättningen beter sig i meningen, så det är lättare att förstå hur man ska använda översättningen på rätt sätt.

Grundutbudet gratis

Här har vi tagit fram spanska-svenska och svenska-spanska lexikon på nätet där grundutbudet är gratis, men för att använda hela tjänsten måste man betala.

Norstedts Ord.se

Norstedts egna språktjänst Ord.se passar både privatpersoner och professionella yrkesmän och företag. På hemsidan kan man slå upp ord och översättningar. Lexikonet finns i olika nivåer, där den lägsta nivån (Bas) är gratis, men om man vill ha mer avancerade tjänster måste man prenumerera, och det gör man månadsvis.

De tre nivåerna är:

Ord.se Bas

Basversionen är den enklaste versionen. I den här tjänsten kan du enkelt söka efter översättningar, förklaringar eller synonymer i Norstedts digitala ordböcker. Tjänsten kostar ingenting om du enbart vill ha grundversionen, men om du vill använda hela utbudet kan man köpa en prenumeration för 19 kr i månaden.

Ord.se Pro

Om du arbetar med språk professionellt är proversionen ett väldigt bra alternativ. Du får tillgång till fler språk jämfört med Basversionen, och därmed får du även fler möjligheter. Du kan köpa en årsprenumeration, som ger dig tillgång till tjänsten i ett helt år.

Ord.se Företag

Den här tjänsten är perfekt för dig som jobbar på eller driver ett större företag. Teckna en årsprenumeration och hjälp hela företaget att kommunicera korrekt, koncist och framförallt effektivt.


Svenska-spanska lexikon i tryckt form

Här har vi tagit fram svenska-spanska ordböcker i den klassiska tryckta formen. Om du är ute efter en tryckt ordbok som är gratis rekommenderar vi att du besöker närmsta bibliotek.

Lonely Planets spanska ordbok

Här hittar du en spansk ordbok som innehåller massvis med ord och fraser. Dessutom är den inte speciellt dyr. Perfekt för nybörjaren som inte vill lägga så mycket pengar på en ordbok till att börja med.

Norstedts spanska ordbok

Norstedts ordböcker är alltid klassiska oavsett vilket språk det gäller, och det är inget undantag för deras spanska ordbok. Boken innehåller totalt 130 000 ord och fraser, och är den största svensk-spanska ordboken på marknaden. I boken hittar du översättningar och fraser från spanskans alla håll. Du hittar allt från fackspråk till vardagsspråk, formellt till informellt osv.

Norstedts spanska fickordbok

Om du ska resa till Spanien eller något annat spansktalande land i världen kan vi rekommendera att du köper med dig Norstedts spanska fickordbok. Det är en miniversion av Norstedts spanska ordbok, och den är så liten att den ryms i din ficka. Superbra när man är på språng och behöver slå upp ett ord snabbt!

Spansk ordbok

Om du vill lära dig spanska språket eller bara komplettera din spanska är den här boken ett bra alternativ. Boken har ett svensk-spanskt och spansk-svenskt lexikon och innehåller ca 80 000 ord och fraser. Boken är mycket prisvärd och användbar!