Svenska och franska lexikon

Franska är ett romanskt språk och en av de största. Det räknas som ett världsspråk. Idag finns det över 270 miljoner människor som har detta som modersmål och räknar man med de som har det som andraspråk, så är det hela 350 miljoner som talar franska. Att ha med ett svenskt-franskt lexikon när du är ute och reser är därmed inte fel och kan behövas på långt fler platser än bara i Frankrike. Här ger vi dig förslag på både tryckta ordböcker och ordböcker som finns online.


Svensk-franskt lexikon online

Hos gratisordbok.se tipsar vi dig om lexikon på nätet. De kostar ingenting och kan nås både från din telefon på resan eller vid studier hemma eller på biblioteket.

Svenskt-franskt lexikon gratis

Här hittar du svenskt-franskt och fransk-svenskt lexikon på nätet som du kan använda helt gratis:

Fransktlexikon.se

På denna sida kan du enkelt slå upp enkla ord genom att skriva in det på svenska. Då kommer det franska ordet upp. Det kommer dessutom upp flera varianter av ordet, med bisatser och liknande för att du ska kunna hitta det du är ute efter. Slår du upp ordet mamma kan du få förslag på exakta ordet, men även hennes mamma, min mor, farmor, styvmor och så vidare. Biograf heter film. Andra ord som kan vara användbara, förutom mamma, är Sjukhus – hôpitaux – och turist – touristique. Denna ordbok är öppen och det är ett lexikon där man kan hjälpas åt med att översätta ord.

Lexikon24.nu

Detta är ett smart lexikon på nätet där du kan välja om du vill översätta från svenska till franska eller från franska till svenska. Dessutom kan du översätta hela meningar så väl som enstaka ord om du vill. Detta är dessutom en sida, där du även hittar andra språk på, om du vill testa att översätta. Översättningen kan ibland inte exakt till 100 % överensstämma, men det ger dig en god uppfattning och oftast kan du ändå göra dig förstådd.

Sv.glosbe.com

På denna sidan kan du översätta ord och meningar, men även få förslag på hur ordet ska användas. Det finns ett översättningsminne som har flera dussin exempel på översatta fraser och meningar. Då kan man se hur ett ord blir när den kommer in i en mening. På denna sida kan du även hjälpa till med översättningar, genom att lägga till eller ta bort felaktiga översättningar.

Tryckt form:
Om du vill ha en ordbok i tryckt form så finns det idag en del att välja på. Det kan vara skönt att ha en med sig på resan. Kanske letar du efter en biograf eller vill förklara att du är en turist som behöver hjälp. Då är det smidigt att ha ett lexikon i fickan!

Svensk-franska lexikon i tryckt form

Norstedts franska fickordbok: Fransk-svensk/svensk-fransk är perfekt att ha med just i din ficka. Denna bok innehåller 32 000 ord och fraser. Den har därmed hela 849 sidor med användbar infomation. Den passar dig som är nybörjare på franska eller vill ha med en på din resa. Det finns en parlördel med i boken där du hittar en mängd användbara fraser. Det finns även en sida med lite grammatik som kan komma till nytta.

Fransk bildordbok: Svensk/franska är en annorlunda form av lexikon. Dels är den uppdelad i 17 olika ämnesområden, samt att både ord och bild ger en enhet som blir mer upplysande än bara ett enda ord i en ordlista. Det gör det ibland lite enklare att förstå vad det är man översätter till om man får en bild av vad det ska vara.

Franska ord & uttryck – snabbguide till ett grundläggande ordförråd i franska är mer av en lathund en ett lexikon, men är verkligen perfekt att ha med sig på resan. Den är i A4-format och två-sidig. Du får med alla grundläggande franska ord och uttryck du kan behöva. Bland annat finns det en ordlista med de 600 vanligaste orden och uttrycken med. Guiden är laminerad så den tåls att ta med vart du än reser!